torsdag den 22. oktober 2009

Søstjerne










Den ene dag, hvor jeg var nede på min biotop, lå der en masse lilla små klatter skyllet op fra vandet af. Da jeg kom nærmere så jeg at det var søstjerner. Hvorfor de er skyllet i land ved jeg ikke helt, men jeg blev fristet til at se om jeg evt. kunne finde nogle levende i vandkanten og jeg var heldig. Den sad suget til en sten og var i live.



Jeg ville have den med hjem for t følge den hele dagen. Havde en formodning om at jeg ville få at se. hvordan den spiser. Jeg har læst her at den skulle være specialist i at åbne muslinger og fandt et par levende muslinger og puttede dem i spanden også.






Desværre var den ikke sulten, og jeg ville ikke holde på den i for lang tid og søsatte den igen om aftenen.




Når en søstjerne spiser evt. muslinger hæfter den sine arme fast på muslingen og åbner den for at krænge sin mave ud og ind i muslingen, hvor den fordærver denne. Det får mig sådan til at tænke på et dyr, jeg kan selvfølgelig ikke huske hvilket, der kaster opkast over sit bytte.
En søstjerne har flere forskellige slags fjender. På havbunden skal den være opmærksom på krabber og fra luften skal den passe på fugle.

Krappen på billedet er fra min biotop, den lå i vandkanten død og jeg kan ikke lade være med at spekulere på om den er død på samme måde som søstjerne jeg først lagde mærke til. Har det noget at gøre med vandet, der ændre sig i temperaturer?? Er det årstid for opskyld af døde dyr eller har der været rovdyr på spil. Måske Ida kan hjælpe??????




Ingen kommentarer: